Begraven of Cremeren?

Begraven
Een graf is voor veel mensen een rustgevende plek om je dierbare te gedenken en troost te vinden. In Nederland kennen we twee soorten graven: een algemeen graf of een (eigen) familiegraf. In veel gevallen is het mogelijk om zelf een graf te kiezen. Bij begraven komen vaak extra kosten kijken, zoals onderhoudskosten voor het graf en/of het gedenkteken.
Natuurbegrafenis
De belangstelling voor natuurbegraven neemt fors toe. Teruggeven aan de natuur. Het betreft veelal koopgraven met een eeuwig grafrecht. Een monument is meestal niet mogelijk vanwege de voorschriften van de natuurbegraafplaats. Bij leven kun je al een laatste rustplaats uitzoeken. Zo kies je de eigen plek in een natuurlijke omgeving, zoals een bos of bloemenveld. Nabestaanden kunnen het graf altijd terugvinden via gps-coördinaten. Zij worden niet belast met kosten van onderhoud of het verlengen van grafrechten.

 

Cremeren
Een crematie is veelal goedkoper dan een begrafenis. Dit komt vooral omdat je niet te maken hebt met graf- en onderhoudskosten. Crematoria beschikken over ingerichte aula’s waarin je een afscheidsdienst kunt houden. Vier weken na de crematie (wettelijke termijn) kun je een bestemming geven aan de as van je dierbare. Hiervoor zijn vele mogelijkheden. Je kunt de as verstrooien op land of over zee, verwerken in assieraden of bijzetten in een (urnen) graf of urnenmuur.

Meer over ons

Direct regelen

Direct een uitvaart regelen?
Wij staan voor je klaar.

Contact