Geschiedenis

Een familiebedrijf van vier generaties, van meer dan 100 jaar oud. Daar zit een verhaal achter.

En dat verhaal begon in 1919. Op de Valburgseweg 67, tussen de begraafplaatsen, met Hent Cornelissen. Hij was de overgrootvader van Simon en Max, begrafenisondernemer en begraafplaatsonderhouder.

Een uniek beroep in deze tijd – en niet in positieve zin. Werken in de uitvaart was iets waar destijds op werd neergekeken. Toch nam zoon André het bedrijf over, waarin hij later werd ondersteund door zijn zoon Wim.

In 2003 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie, op de Valburgseweg 90. Hier hebben Wim en zijn vrouw Monique het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is. En zal blijven: zonen Max en Simon nemen het stokje over en zijn daarmee de 4e generatie van het familie bedrijf.

Onze familiegeschiedenis


2023

Open Dag

“We gaan door. Met trots.”

En dat mocht gevierd worden! Op 4 juni 2023 organiseerden we een feestelijke open dag.

2019

Simon en Max

De 4e generatie

Simon en Max hebben de fijne kneepjes van het vak van vader Wim geleerd en assisteren als 4e generatie in het bedrijf.

2003

Een nieuw uitvaartcentrum

Monumentale fruitschuur wordt uitvaartcentrum

Na twee jaar verbouwen is het eindelijk zo ver. In maart 2003 is het centrum voor afscheid en rouw klaar en is de verhuizing een feit.

2003

Een nieuwe plek

Verhuizing naar Valburgseweg 90

In 2003 verhuisde het bedrijf van de Valburgseweg 67 (naast de begraafplaats) naar Valburgseweg 90. Hier was vroeger een boerderij met fruitschuur van de familie Klaassen gevestigd.
Later werd het “Riaco” en kwamen de mensen uit de omgeving er hun spijkerbroeken kopen.

5 juni 1998

In de Gelderlander

Woon/werkverkeer

Het is een opmerkelijk gezicht: stemmig geklede dragers van uitvaartonderneming Cornelissen wachten bij een bushalte aan de Kerkeakkers in Elst. Niet op de bus, maar op een auto om hen naar het werk te brengen.

1993

André & Wim

Een nieuwe aula

De 2e en 3e generatie staan vol trots voor de verbouwde aula op de begraafplaats aan de valburgseweg 67.

1981

Een nieuw gezicht

Wim stapt in het familiebedrijf

Omstreeks 1981 stapte Wim op 18-jarige leeftijd in het familiebedrijf. In 1987 haalde hij zijn vakdiploma voor de uitvaartverzorging.

’60

De 2e generatie

De vleugels werden gespreid

Begin jaren ’60 nam André Cornelissen samen met zijn vrouw Toos het bedrijf over. De vleugels werden gespreid en het bedrijf groeide uit naar andere dorpen zoals Driel, Herveld en Huissen.

1955

Steenhouwer

André als steenhouwer

Rond 1955 begon André Cornelissen zijn carrière als steenhouwer bij Schoot.

1919

Oprichting

Hoe het begon

(Over) grootvader Hent (Hendrik) Cornelissen is in 1919 als begrafenisondernemer in Elst begonnen. In deze beginperiode was er alleen een klein kapelletje op de begraafplaats. Verder werd er zorg gedragen voor het onderhoud van de begraafplaats. En was Hent kerksuisse (ordebewaker) in de R.K. Kerk.

Hent Cornelissen fietste vroeger gekleed in jacquet en met hoge hoed, naar de diverse buurtschappen om mede te delen dat iemand overleden was.(de dood aanzeggen)