Geschiedenis

Al drie generaties lang helpen wij nabestaanden uit Elst en omgeving afscheid te nemen op een wijze die bij hen en hun naasten past.

In 1919 is grootvader Hent Cornelissen als begrafenisondernemer begonnen. Toen was er alleen een klein kapelletje op de begraafplaats en werd er ook zorggedragen voor het onderhoud van beide begraafplaatsen aan de Valburgseweg.

In de jaren ’60 heeft vader André Cornelissen het stokje overgenomen en in de jaren ’80 kwam zijn zoon Wim Cornelissen erbij om hem te ondersteunen in het bedrijf.

In 2003 is het bedrijf verhuisd naar onze huidige locatie. Hier hebben Wim en Monique het uitgebouwd tot het bedrijf wat het nu is.

 • 2019

  4e Generatie

  Simon, Wim en Max Cornelissen

  Simon en Max hebben de fijne kneepjes van het vak van vader Wim geleerd en assisteren als 4e generatie in het bedrijf.

 • 2003

  Monumentale fruitschuur wordt rouwcentrum


  In de voormalige fruitschuur is een sfeervol centrum voor afscheid en rouw gecreëerd.

  2003

 • 2003

  Verhuizing naar Valburgseweg 90

  In 2003 verhuisde het bedrijf van de Valburgseweg 67 (naast de begraafplaats) naar Valburgseweg 90. Hier was van origine een  boerderij met fruitschuur gevestigd.

 • Gelderlander, 5 juni 1998

  Woon/werkverkeer

  Cornelissen uitvaartzorg busje-komt-zo 1998

  Het is een opmerkelijk gezicht: stemmig geklede dragers van uitvaartonderneming Cornelissen wachten bij een bushalte aan de Kerkeakkers in Elst. Niet op de bus, maar op een auto om hen naar het werk te brengen.

  Gelderlander, 5 juni 1998

 • 1993

  André & Wim (de 2e en 3e generatie)

  Andre en Wim Cornelissen

 • 1981

  Wim stapt in het familiebedrijf

  Wim Cornelissen voor rouwwagen

  Omstreeks 1981 stapte Wim op 18-jarige leeftijd in het familiebedrijf. In 1987 haalde hij zijn vakdiploma voor de uitvaartverzorging.

  1981

 • Jaren ’60

  De vleugels werden gespreid (de 2e generatie)

  André Cornelissen

  Begin jaren ’60 nam André Cornelissen samen met zijn vrouw Toos het bedrijf over. De vleugels werden gespreid en het bedrijf groeide uit naar andere dorpen zoals Driel, Herveld en Huissen.

 • 1955

  Steenhouwer

  Rond-1955: André Cornelissen en Fred Peters als steenhouwer bij Schoot

  Rond 1955: André Cornelissen en Fred Peters als steenhouwer bij Schoot

  1955

 • 1919

  Oprichting

  overgrootopa Hend(rik) Cornelissen

  (Over) grootvader Hent (Hendrik) Cornelissen is in 1919 als begrafenisondernemer in Elst begonnen. In deze beginperiode was er alleen een aula en een klein kapelletje op de begraafplaats. Ook werd er zorg gedragen voor het onderhoud van de begraafplaatsen.

  Hent Cornelissen fietste vroeger gekleed in jacquet en met hoge hoed, naar de diverse buurtschappen om mede te delen dat iemand overleden was.(de dood aanzeggen)